Manoir

Výroba sviečok zo sójového vosku

Sviečky sú viac než len zdrojom svetla. Sú to kúsky umenia, ktoré môžu vniesť do našich domovov nielen svetlo, ale aj pohodu a vôňu.
V súčasnom svete, kde sa stále viac snažíme žiť ekologicky, sa stále viac ľudí obracia k sviečkam vyrobeným zo sójového vosku. Prečo je táto voľba taká populárna a čo sa skrýva za procesom výroby?

Sójový vosk ako dar z prírody

Sójový vosk je vyrábaný z sójových bôbov, a je to biologický, obnoviteľný zdroj. Oproti tradičným parafínovým sviečkam, ktoré môžu obsahovať ropné produkty, sójový vosk je šetrný k životnému prostrediu. Jeho výroba nevyžaduje ťažbu ropy, a preto prispieva k nižšej uhlíkovej stope. Sójový vosk je miešaný s kvalitnými parfúmovanými olejmi, ktoré sú certifikované a bezpečné.


Ručná výroba so zmyslom pre detail

Naše viečky zo sójového vosku sú výsledkom precíznej ručnej výroby. Každá sviečka je jedinečná, pretože každá je odlievaná ručne so starostlivosťou a láskou. Proces ručného odlievania zabezpečuje nielen vysokú kvalitu, ale aj jedinečný vzhľad každého kúsku.

Krása v každom plamienku

Každá sviečka MANOIR je nositeľom špeciálnej atmosféry, ktorá vytvára zmyslový zážitok. Parfém sviečok je starostlivo vybraný a premyslene zladiený, aby vytvoril jedinečnú harmoniu voňavých tónov.

Naše sviečky nie sú len o vôňach, sú o elegancii. Krásny vzhľad každej sviečky spolu s ekologickým sojovým voskom vytvára spojenie medzi luxusom a prírodou. Je to dokonalá kombinácia pre tých, ktorí hľadajú nielen estetický zážitok, ale aj ekologický prístup k dekorácii svojho domova.

Sviečky MANOIR zo sójového vosku nie sú len produktom, sú príbehom. Príbehom o spojení prírody, ručnej práce a zmyslu pre detail. Keď zapálite sviečku MANOIR, nezapálate len svetlo, ale vytvoríte si aj vlastný kútik pohody, kde sa mieša vôňa sójového vosku s eleganciou ručne vyrobených sviečok. Je to viac než len sviečka, je to zážitok, ktorý sa rodí z lásky k prírode a umeniu.

Ako správne páliť sviečky s dreveným knotom?

Drevené knoty sú tenké drievka, vyrobené špeciálne pre tvorbu sviečok. Vytvárajú pri horení krásny praskajúci plameň, avšak vyžadujú si viac pozornosti a údržby, narozdiel od tých bežných bavlnených. Bavlnené sú teda lacnejšou a jednoduchšou vartiantou pre sviečky a to najmä preto, že majú nenáročnú údržbu. Ak sa však naučíte, ako správne zaobchádzať s drevenými knotmi, verte už nebudete chcieť prísť o tú atmosféru, ktorú vytvárajú.

 

Rozdiely v zapálení a používaní

Rozdiel je v samotnom procese zapálenia. Bavlnené knoty sú pletené z bavlnených nití a rýchlo sa zapália cca tak do 4 sekúnd. Naopak, drevený knôt si vyžaduje trošku viac vášho času kým sa pekne rozhorí a to cca do 20 sekúnd. Tento rozdiel je spôsobený preto,  že drevený knôt potrebuje viac času na to, aby sa roztopený vosk dostal cez jeho štruktúru. 

Čo ak drevený knot nechce horieť
alebo nehorí dobre?

Tento jav je úplne bežný pri drevených knotoch, preto je možné že môže nastať táto situácia. Netreba však zúfať. Chyba nemusí byť výhradne vo vosku a ani v knote. Stačí iba prísť na správnu techniku a chvíľu počkať, prípadne zapálenia zopakovať. 

 

Tipy a triky ako na to

Pred každým zapálením je potrebné vždy odstrániť vytvorený uhlík z predchádzajúceho horenia na knote, pretože zvyčajne uhlíky nehoria. Ďaľším dôležitým krokom je nechať vosk roztopiť, až po okraj sviečky. Ak sfúkneme sviečku skôr, hrozí vytvorenie tunela. V tomto prípade sa stáva pri opätovnom zapálení sviečky, že plamienok už nestihne roztopiť všetok vosk. Sviečka sa tak začne prepadávať dolu a po bokoch pohára zostáva veľa neroztopeného vosku. 

 

Čo nerobiť pri pálení sviečok 

Rozhodne nikdy neodlievajte vosk, ak vám sviečka nechce horieť. V prípade ak máte knôť zaliaty voskom a nejde zapáliť, skúste napríklad malým špáradlom trochu odobrať vosk popri knote a tak ho  zapáliť. 

 
Návrat hore